Friday, August 13, 2010

Tersalah la pulak

Masa balik lipis hari tu ade discuss secara tak rasmi ngan mak about tunang dan kahwin. Mak saya yang request nak buat majlis simple-simple like makan-makan sambil kenal-kenal with both families. Ni discuss dalam kete je.

Mak cakap suruh langsung on raya cina sebab adik lelaki saya yang belajar kat UPNM tu susah nak dapat cuti. Mak saya kata cuti raya cina dia balik. Dia kena ada masa nikah sebab he will be my wali. 1st wali la kalau ikut turutan wali. Ada 2 orang either him or our little brother yang bawah umur. Tapi bawah umur kan? ada kerumitan di situ.

Saya tersalah google hari tu. Hari tu saya tengok raya cina next year on 3rd and 4th March tapi sebenarnya yang betul on February. Camno ni? Cukup ke masa nak buat persediaan ni? Kitaorang dah la tak gi kursus kahwin lagi. Prosedur-prosedur nak kahwin pun tak habis kaji lagi ni. Tak nak la majlis yang kucar-kacir.

P/S: Sape2 nak jadual cuti next year bagitau aku. Lengkap untuk setiap negeri.

6 comments:

pestisid said...

lina rilek la aku nak kawen dulu 2 mggu sebelum kawin baru kursus kot...ke sebulan..

Debutante Avenue said...

omg i rasa i lgi tak ckp mase!

dd dudu said...

lina, alamak ada award untuk ko kat blog aku. sori klu xsuke muahhaha

lina said...

lisa --> tu la. mak sedara saya ckp tak jadi hal la kursus kawen tu. huhu.. tapi mcm pantasnya proses.

shai --> betul shai. cepat je masa berlalu kan?

dd --> thanks dd :)

mun-e said...

bulan 2 ek? wahh lagi awal dari aku. hehe

sempat je aku rase. hehe

lina said...

muni --> famili aku pun kate sempat. huhu