Monday, August 16, 2010

Kahwin Tak De Hantaran?

Masa balik lipis sabtu ahad lepas, mak ada cakap yang kahwin kalau boleh tak nak hantaran-hantaran. Nak memudahkan famili din jugak sebab diorang kan orang jauh so tak de la susah-susah nak bawa hantaran bagai. Imaginelah kalau kita nak travel jauh-jauh untuk 2-3 hari pun dah bawa berapa beg. Ni nak sediakan space untuk hantaran dan pahar pulak kan?

Idea ni macam dapat save bajet. Hantaran kahwin mesti nak bagi barang-barang macam kasut, perfume, barang mekap, handbag etc. Pastu mesti nak merasa branded stuff kan? Mau dalam berapa K semua. Tu belum kira nak deco hantaran tu.

Duit beli barang hantaran tu may be boleh upgrade kat cincin kahwin or may be bajet gi honeymoon tempat yang best-best. Ala..lagipun barang-barang tu nanti dah kahwin boleh beli apa.

Ni baru mak aku punya plan. Belum both families punya decision lagi. Tak tau jugak tetiba aku ngan din nak jugak ada hantaran bagai kan?

3 comments:

pestisid said...

nak hantaran...nak hantaran..puk2..hik2

ciare (^_^)v said...

kalo korg perasan time aku kawen xde hantaran.sbb semua da bg masa btunang.itu le pengorbanannye sbb kawen dgn org jauh.huhu.tp ms nikah buat syarat je la hntaran2 ni.cuma manisan 3 bekas nak balas duit hantaran,gelang n quran dr pihak laki :) so 3 bls 3...

lina said...

lisa --> plan je ni :)
ciare --> xperasan pulak. kes aku ni masa tunang pun xde bagi hantaran beria pun. bagi pakaian untuk reception dan makanan je.