Wednesday, December 21, 2011

Percubaan Red Velvet

Ada kot dekat sebulan lepas aku try buat red velvet. Saje nak brush up baking skills. Kalau tengok resipi kat internet dah tau renyahnya nak membuat red velvet. Aku usahakan jugak. Hasilnya, menjadi uols. Hah! sape nak buat tempahan sila email aku cepat. Special price sempena aku nak jadi full time housewife tak lama lagi.

Ni kek togel takde topping


Lubang- lubang tu sebab aku cucuk-cucuk nak tengok masak ke tak. Failed lagi nak paham kepanasan oven. Setiap oven kan beza-beza suhu kepanasan.


Jadi berbaldu segala. Tapi topping aku tak kasi tebal-tebal. Kalau tak sure kalori naik basikal 2-3 hari pun tak abis burn. Tapi yang topping tetebal tu sedap tau.

Last sekali jemput makan kawan-kawan :)

4 comments:

lina said...

salam lina - kak lina buat cake ni tak berapa nk menjadi..Insya ALLAH nak cuba lagi next time.

lina said...

salam kak lina. cuba lagi kak. may be ada teknik2 yang akak terlepas buat kot. takpe2.. cuba lagi kak :)

Fabulous Me said...

Sedapnye la hai. Lagi sedap klu pandai buat..

Nava.K said...

Looks very tasty and tempting.