Thursday, January 27, 2011

Musykil Tentang Berat

Aku memang berusaha habis-habisan untuk turunkan berat. Exercise la. Jaga makan la. Tapi semua tu agak susah bagi aku yang pernah consume steroid.

Orang cakap la. If makan ubat-ubat yang ada steroid, badan akan naik macam di pam-pam. Macam kes aku, boleh jadi betul la cakap-cakap orang tu.

Baru sekejap tadi , din sms kata dah turun 4kg dalam masa yang tak sampai bape hari. Cepatnya. Ni salah satu product yang dia jual kat kedai dia dan rasanya memang ada kelulusan pihak kementerian. Lagi 1, memang din jaga makan dan exercise jugak. Cuma badan din tu senang nak turun tak sama ngan badan aku yang dah terganggu sistem metabolisme.

Hasil dari exercise tu ada la nampak perubahan. Cuma yang buat aku musykil, inci berkurangan tapi berat kurang sikit je. One of my opismate cakap badan aku build up muscle. Tu yang berat tak banyak turun. Tapi aku kecewa sangat. Pastu hari-hari aku duk psiko diri sendiri 'tak nak jadi pengantin gemuk..tak nak jadi pengantin gemuk'. Yelah nanti gambar kahwin ditatap seumur hidup.

Lagipun badan aku ni jenis padat tak lembik. Susah la macam ni. Tinggal few days je lagi ni. Tak nak jadi pengantin gemuk!

2 comments:

CikSyafa said...

my dear, Syafa pun ada probs yg sama. chubby sungguh!lg nak dekat lagi naik berat. redha je laa..malas pk dh..huhu

en.kayrul dn cik nadua said...

sy pun sama..mula2 rasa stress sbb xdpt nak kuruskan bdn ke berat asal.b4 tunang,berat 56.now,68. tapi tunang sy kata, yg penting sihat :)