Tuesday, November 16, 2010

Maaf Kalau Aku Cakap Ni...

Aku bukan nak cakap apa tapi first thing first, aku nak mintak maaf dekat siapa-siapa terasa.

Sejak dua menjak ni aku rasa ramai yang blogging sebab nak naikkan traffic blog masing-masing pastu dapat la income dari nuffnang. Salah wo macam tu. Siapa la tok guru hebat sangat ngajar gitu. Blogging la secara ikhlas.

Aku memang tak letak ruang chat sebab aku rasa semak ngan spam je. Yang tak bestnya kalau 2-3 kali duk komen benda yang sama dalam comment popups aku, sangat rasa tak best. Jangan risau, kalau korang cakap straight forward je nak mintak aku link kan korang, aku tak mintak balasan pun in advance utk korang link aku. (Matikla cakap ala-ala blogger femes ;p)

Kadang-kadang tu aku rasa macam orang yang komen macam tu tak baca pun apa yang aku tulis. Huhu sedih tau korang buat macam ni. Aku pun rajin gak berblog-hop cuma kadang-kadang aku jadi silent reader sebab aku tak tau nak komen apa. Aku akan komen benda-benda yang related je ngan entry. Try to avoid membuat spam sebab gila loser buat macam tu. Nampak sangat desperado nak kaut duit nuffnang je.

Aku cakap ni bukan aku blogger yang hebat, tapi aku menulis sebab nak buat catatan hidup aku yang dapat aku kenang sampai anak cucu. Tambah-tambah persiapan hari bahagia aku dan din :)

3 comments:

dd dudu said...

aku paham linaa :)

anaztasias aira said...

saya pun faham !!. saya guna nuffang untuk track person je. love blogging !!
hati2 kadang2 spam ada virus. bahaya

lina said...

dd dudu --> u always paham me :)

anaztasias aira --> tu la kadang2 tgk kat community nuffnang tu. kdg2 tu tapi i suke je blogwalking merata cuma byk yg silent dari komen. kalo boleh nak avoid spam :)