Thursday, March 31, 2011

Aku Suka Cuba Makanan Baru (2)

Review kali ni, aku rasa may be takde la baru bagi korang. Tapi bagi aku kira baru la sebab aku first time makan dekat situ. Ayam Penyet Ria kat Cyberjaya (dekat sebelah pizza hut Cyberjaya).

Restoran ni sediakan authentic indonesian cuisine. Siap ada jual teh botol lagi tu. Sesape pernah gi indon sure tau teh botol. Cuma teh botol kat sini dalam kotak aje. May be nak import tu senang pakai kotak kot?

Bagi aku : Sedap sebab ayamnya lembut. Pastu feeling-feeling kat indon sambil makan ayam penyet tu. Air bandung nye kerlas uols. Memang glup.. glup.. sejuk je masuk tekak. Pastu ngan rasa manis lemak berkrim. Nasi order asing dengan ayam penyet. So, bagi yang diet tak makan nasi boleh la makan ayam penyet semata. Ada jugak jual terung penyet. Macam-macam la jenis penyet. Nak tahu lebih gi sendiri ke Ayam Penyet Ria.

Sorrylah gambar macam tak menyelerakan. Pakai kamera handset yang dah berusia 5 years. 

3 comments:

Ciare Baha said...

aku pon br je makan ayam penyet ria 2 hari lepas. 1st time makan ayam penyet and it was superb!!! meletopsss :D

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

kyen rasa kyen pernah makan di branch dia di ampang..mmg sedap..
suasana dalam tu dorg susun macam di tanah jawa..
ada tmpt bersila & ada tmpt di meja..sedap sgt nasi ayam penyet & smbal dia superb tp menu lain xberapa la sgt..kyen sgt ske ayam penyet kt situ..wuuu

lina said...

ciare --> kan.. kan.. sedap betul ayam penyet diorang ni.

kak yen --> oho.. byk branch rupenye ayam penyet ria ni. Kat cyber takde tempat bersila tapi memang best la ayam penyetnye :)