Monday, December 6, 2010

Kerana L*C Aku Jadi Bridezilla

Semalam, aku call L*C sebab aku rasa dah lambat sangat untuk aku tengok the 1st draft of the kad kahwin. Yelah last time aku call, the designer said akan panggil aku last week untuk tengok the 1st draft. I repeat 1st draft! Dah dekat sebulan aku booking (Aku booking 14/11), 1st draft pun aku tak dapat tengok hasilnya lagi. Pastu main janji tapi tak de feedback.

Call semalam, the designer cuti. Geram betul aku. Ni mesti kes tak siap pun draft aku. Aku patut pickup kad2 tu 20/12 which is lagi 2 minggu. Kalau 1st draft aku tak tengok lagi, korang rasa siap ke kad aku tu nanti? Geram tau. Boleh diorang bagi alasan, kalau kad pickup 20/12, 12/12 macam tu baru panggil itu tengok 1st draft. Ko ingat aku mengadap buat persiapan kahwin je 24 jam?Eeeeeeeeeeeeee! Geram..geram!!

Ni belum kes aku nak pinda peta segala lagi. Aku siap warning yang aku nak dia bagi feedback hari ni juga or not aku berkira-kira untuk cancel tempah dengan diorang. Aku tak suka ok push2 orang. But be serious la. Orang nak bagi job kat ko. Yang bos diorang pun 1, dah tau designer tu tak deliver, please la assign orang lain. Tak pasal-pasal ko hilang income sebab dia.

Aku pernah baca kat internet bad things happen tempah dengan L*C tapi aku tak mau percaya sebab aku tak lalui sendiri dan aku suka design kad-kad L*C. Aku dan Din gak dah sediakan plan B di mana kitaorang akan cari vendor lain untuk tempah kad but we still wait for L*C to respond.

4 comments:

Lala said...

waa...lina! paham, paham.
2 months dah hilang kan. tinggal 1 months, 4 weeks.. weee..! sbar eh! pelan2...sama2 lah kite usaha ke arah Berkahwin Day!

lina said...

betul lala..sekarang rasa macam everything tak sempat je. cepat je masa berlalu.

anaztasias aira said...

mak aih tajut dengar,moga semua berjalan dengan baik =)

lina said...

nora, hopefully everything will be ok =)