Wednesday, December 8, 2010

Dilema Kerjaya Selepas Kahwin

Hari ni technical training so agak ting-tong sikit sebab terkejut belajar benda baru. Hopefully aku akan cepat adapt dengan new technologies yang tengah dilatih ni.

Aku sekarang dalam dilema. What should I do after married? Nak jadi surirumah or terus kerja macam sekarang. I really love this job tapi perkahwinan jarak jauh (PJJ)? Tak nak la sebab aku sudah percintaan jarak jauh (PJJ) dah bertahun-tahun dah. Lagipun mak aku kurang setuju dengan benda alah jarak jauh ni. Susah nak manage tambah-tambah bila ada anak nanti.

Din jugak dah offer 1 job untuk aku. Sounds better dari aku bekerja dengan syarikat-syarikat IT kepunyaan cha.ya.nun.alif kat Johor. Tapi aku masih berfikir-fikir sebab I really love this job. Din pulak memang ikut je asalkan aku happy. Ke ada peluang kerja kat Johor yang lebih kurang kerja sekarang?

3 comments:

CikSyafa said...

i.Allah my dear...banyakkan doa.mana tau rezeki lepas kawen lagi melimpah ruah ^___^

Aisyah AR said...

yunk, kerja dimana2 ada. rasa suka pada satu tempat tu, kita boleh pupuk. tp suami kita nnt, satu tu je lah. huhuu...rezeki Allah tu luas.

lina said...

cikSyafa --> insya-Allah =)

Aisyah --> betul2 =)