Friday, September 24, 2010

Isu Kad Kahwin

Isu ni biasa berlaku bila kita nak buat kad kawen. Tapi ada yang perlu diperbetulkan di sini.

Biasa kalau kita akan dengar orang cakap, 'ala.. buat kad kahwin yang biasa-biasa je. Yang murah, asal ada tulisan menjemput dan info majlis etc. Nanti orang buang jugak kad tu'

Salah kalau fikir gitu. Why not cuba dapatkan kad idaman dengan kos yang paling low sekali. Tak kesah la nak bersusah payah DIY atau tempah + cantikkan guna kekreatifan masing-masing. Kalau dah cantik mesti ada orang tak sanggup buang kan?

Bagi aku setiap sen yang keluar harus tak dibazirkan. Kalau awal-awal dah set mind yang org akan buang kad maksudnya awal-awal kita tahu duit kita akan dibazirkan. so, tukar mentalitili macam tu kepada 'aku harus buat kad yang cantik supaya akan ada orang simpan kad aku tu'. tak kesah la kad tu semurah 10sen ke. yang penting 10 sen tu pun duit. so, appreciate setiap sen yang kita keluarkan.

3 comments:

ciare (^_^)v said...

aku pon nak wat yg cantek n murah n ala2 idaman tp sebab masa dan sbb2 xdpt dielakkan tetap xdpt yg idaman.xkesah la janji pink.hukhuk

pestisid said...

hahah lina sy ade dpt kad tebal ala2 perutusan gitu tp sy buang sbb semak. motip?? mesti ko sentap.okie2 nnt simpan kad ko..

lina said...

ciare --> yang penting still in bajet ;p

lisa --> kalo ko tak simpan, dd mesti simpan ;p dd kan pengumpul kad-kad kahwin.