Monday, September 20, 2010

Sempat Tak Ni?

Ce korang tengok ticker kat atas tu. Ada 4 bulan lebih je lagi. Risau aku. Cukup ke masa nak buat persiapan ni? Senyap-senyap aku dah ada buat persiapan sikit-sikit. Antara persiapan yang dah buat:

  1. Tempah dewan dekat Majlis Daerah. Dewan sekali dengan kerusi meja + aircond. Dewan paling besar kat Lipis. Parking pun banyak. Deposit : RM300. Harga Sewa: RM 1200.
  2. Tempah Catering sekali dengan pelamin, walk way dan pintu gerbang (Pelamin tu ikut taste aku. cuma bunga mak aku request tukar ke orkid. Plan guna fresh flower campur artificial flower)
  3. Tempah baju sanding 1 (may be ada 2 baju sanding belah aku. Songket 1, Lace 1)
Things to do next:
  1. Pergi kursus kahwin
  2. Tempah bajung sanding 2 (Yang ni dd tau kat mana)
  3. Survey kad kahwin
  4. Suruh mak book make-up artist untuk 3 majlis kat Lipis.

3 comments:

ciare (^_^)v said...

sempat lg lina. chaiyok chaiyok! yg penting kad kawen tu kena cpt la. sbb kdg2 prosesnya pjg kalo dpt pembuat kad yg xbrapa cekap. byk silap la ape la. so bleh start kad dulu kot :) kusus kawen dlm 2 mggu siap da sijilnya. baju sanding n mekap artis tu plak sentiasa ada di mn2 tp takot dah kena book dgn org lain la kalo lmbt sgt. overall, 4 bulan tu mmg ngam2 la. gudluck dear =)

pestisid said...

sempat gile kot..saya nak kawin last menet buat semua bende hahhaaa..caiyok linaaa

lina ko x mo design sndiri ke kad kawen? hehehe.

cume yg perlu dibook tu, book la takut org lain amek dulu plak

lina said...

ciare --> kad kawen tgh cari tempat yg boleh suit bajet kiteorg dan menepati taste aku. baju sanding tmpt yg aku nak tempah tu nak 3 bulan b4 majlis. tu pun tgh pk design macam mana nak.

lisa --> design kad? may be cari kad yang simple je kot tapi cantikkan kad guna kekretifan sendiri ;p