Sejak beberapa bulan lepas, aku dan din dah kurangkan makan kat luar. Bukan apa.. selalunya beli lauk tak kena dengan selera la. Mahal pulak tu.. Kalau masak, jimat berganda dan boleh ulang makan berkali-kali.. Ibrahim pun lagi suka masakan mummy. Kalau mummy masak, Ibrahim makan bertambah-tambah.
Lepas tu aku perasan yang memasak ni boleh melepaskan stress. serius wei! Rasa enjoy sangat memasak. Lepas tu bila kesayangan makan bertambah-tambah lagi la gembiranya hati ini.. Tak puji pun takpe asalkan makan bertambah-tambah.. Tapi selalunya aku akan tanya din 'sedap ke?' .. hehe.. nak jugak suruh cakap sedap tu ;-)
Ok, siapa follow instagram aku @haslinahairudin sure tau hashtag #dapurlina . Kat hashtag ni la aku kongsikan lauk apa yang masak hari-hari. Banyak jugak resepi lauk pauk yang baru aku try. Alhamdulillah semuanya kena dengan selera.
Ini masa ramadhan hari tu.Almost everyday kita berbuka lauk masak sendiri. Resepi if ada terluang masa nanti aku up kan.. simple2 je lauknya. dessert ngan baking lama tak buat. Tunggu ibrahim besar sikit lagi baru mummy keluarkan mixer dari dalam kotak tu..
udang tempoyak |
kailan masak sos tiram |
acar timun lada |
ayam masak lada hitam |
kubis masak lemak putih |
ikan kembung masak asam |
pak choy masak sos tiram |
ayam masak merah |
sambal udang |
kubis goreng |
ayam masak kicap johor style |
No comments:
Post a Comment