Tuesday, September 18, 2012

Almost 7 months dah

Pejam celik cepat je mase berlalu. Rupanya dah nak masuk 7 bulan dah baby. Sekarang dah cuak bila fikir nak bersalin nanti. Harapnya baby lahir normal. Doa-doakan ye kawan-kawan semua.

Persiapan baby dah start beli since ahad aritu. Baru beli 3 pasang baju baby. Tu pun buntu aku ngan din nak beli apa. First timer, pastu dengan tak bawa listnye. Nanti nak consult both moms untuk senarai lengkap. Tapi hari tu, mak aku cakap barut baby dan tilam kekabu dia uruskan. Lega rase sebab survey online, set tilam kekabu tu pun dah RM 200++. Tu pun aku tak sure kekabu kampung sepenuhnya or campur-campur.

Baru kitaorang tau yang baju new born mahal rupenye. Beli harga yang tengah- tengah walaupun berkenan sangat ngan yang mahal-mahal.We choose to be sederhana sebab baby pun cepat membesar kan? Macam bazir je beli memahal pastu pakai sekali dua je.Lagipun dah plan untuk save untuk insurance, simpanan dan education fund baby banyak-banyak :)

Confinement lady tak cari pun. Duit tu memang ada tapi macam tak berbaloi sebab ade mak sepupu yang confirm lagi arif bab-bab pantang ni. So, memang keputusan bersalin di pahang. Jadi anak pahang la baby ey :) tapi risau gak if baby nak jadi anak johor. kena fikir jugak plan untuk travel after deliver. Johor -Pahang bukan dekat.

Nak dekat due, mula la banyak bende kena fikir kan? hope semuanya ok dan berjalan ikut plan.

3 comments:

dd dudu said...

wahh lina dah 7 bulan. xlama lg da ;)

ja_on_seven said...

Semoga both ibu lina n baby dilindungi. Amin

Ciare Baha said...

Good luck lina..all the best ok...buat preparation utk baby sangatttt best :D