Wednesday, February 16, 2011

Aku Rasa Macam Bahan Ujikaji Doktor

Last time jumpa pakar, aku disuruh cari 1 ubat ni. Hospital gomen memang takde stok ubat ni. Ubat untuk merawat fibromyalgia. So haritu, aku ngan din kebetulan jalan-jalan kat Mines, so aku ajak din gi Caring sebab situ ada farmasi. 

Ubat tu memang ada. Mahal yang amat. Aku bayar separuh, din bayar separuh. Aku hanya berikhtiar. Kalau ikutkan malas dah aku nak makan ubat-ubat ni. Dah la ada side effect. 

Ubat tu namanya pregabalin.Ni kira hari kedua makan ubat tu. Aku kena alert sebab ubat ni takleh diberhentikan makan secara tiba-tiba. Bahaya kata doktor. Aku macam rasa mamai. Sakit macam kurang. Cuma yang tak bestnye aku rasa aku sedang berehat. Ko bayangkan la kalau nak buat kerja office tiba-tiba ko rasa tenang je macam takde perasaan. Mata usah cakapla, aku bulatkan pun rasa macam kuyu je. 

Hopefully betul la ubat tu sesuai untuk aku. Penat dah cuba ubat macam-macam. 

2 comments:

K.I.N.A said...

semoga cepat sembuh..insyaAllah..

lina said...

insyaAllah :)