Wednesday, April 20, 2011

First Time Renew Lesen Memandu

Mesti orang lain akan cakap, ek eleh.. itu pun nak kecoh ke? Selama ni tukang me'renew' lesen adalah mak aku. So, aku memang tak tahu macam mana nak renew lesen. Rupa-rupanya kacang je.

Pastu bergantung jugak tahap kecekapan pejabat pos tempat renew lesen tu. Macam kes aku, paling dekat renew dekat pejabat pos. Boleh jugak nak renew kat JPJ. Tapi tahu JPJ kat mana.

Aku beratur macam biasa pastu tunjuk lesen lama dan cakap nak renew lesen setahun. Huhu.. sendiri renew, ambil setahun je. Kalau mak yang renew mesti dapat 2 tahun. Sap sap soi..siap lesen baru. Tapi kalau renew kat pejabat pos, tak bergambar la lesen tu. Kat JPJ baru yang bergambar. Time tu korang boleh bagi gambar korang rasa paling gorgeous sekali.

Bagus gak ada kamera yang tak bape jelas ni. Tak payah susah-susah nak edit tutup maklumat diri
Selama 6 tahun dapat lesen, ini first time aku renew lesen. Nanti dah boleh buat sendiri dah =)

1 comment:

aDieyZa said...

tahniah sbb berjaya buat sendiri.. hihi.. mmg best bila dapat berdikari kan..