Monday, April 18, 2011

Alahai Getz (2)

Weekend lepas aku tak balik Bandar Tenggara. Jadi misi mengisi masa lapang weekend adalah setelkan hal Getz. Ada bunyi bila tekan minyak. Bunyi macam bunyi kipas pun ada. Mula-mula ingat bunyi tayar ke apa tapi pelik sebab tekan minyak baru ada bunyi macam tu. Kalau free gear, ok pulak. Risau aku, bawa balik ke bengkel untuk cek apa yang problem agi.

Rupa-rupanya ada benda yang dekat dengan gearbox tu rosak. Tapi disebabkan gearbox tu masih dalam warranty, selamat la duit buat kali ni. Spare part bukan murah-murah. Riban-riban jugak. Tak terus leh bikin sebab spare part kena order dulu. Nanti kena mintak time off nak setelkan hal ni. Orang bengkel kata 1 jam dah boleh siap.

Aku harap sangat la lepas ni takde la yang teruk-teruk lagi rosaknya. Kalau tak, kita tolak ini kereta, amik kereta baru. Tapi mcama sayang sangat dekat Getz sebab Getz ni best bawak. Seyes tak tipu. Body getz kuat tau. Kalau langgar ngan Honda, Honda kemek tapi Getz maintain macam takde pape yang berlaku (based on my experience). Bawa 140 km/j tak rasa melayang macam Myvi. haha.. kantoi bawa kete lelaju. Maaf ey encik jpj ;p


Harap Getz sihat dan tak sakit-sakit dah.

2 comments:

aDieyZa said...

hope Getz ok semuanya.. suka bawak laju eh??

lina said...

adieyza --> tu la zana. hopefully getz ok la. takde la suka tapi kdg2 ikut kesesuaian gak. tak semua jalan sama had laju ;p