Thursday, May 16, 2013

Ibrahim is 5 Months

15.05.2013
Ibrahim Ikram dah genap 5 bulan.
Berat : 8.14 kg (+0.62kg)

5 bulan dah melasak. Nak pakaikan baju dan diapers sikit punya susah. Badan semangat sampai tiap kali orang jumpa Ibrahim mesti geram dengan peha dan tangan dia.

Last month ibrahim macam malas nak meniarap. Yang peliknya lepas je tukar susu dari Nan1 ke Anmum langkah 1, terus meniarap tak berenti. Means kalau boleh setiap masa nak meniarap je kejenye. Pastu dah boleh angkat bontot nak maju ke depan. Kadang-kadang melasak sampai hujung katil. Pernah sekali jatuh katil. Nasib bawah tu memang ade letak tilam.

Masih BF walaupun tak secara eksklusif. Dah pandai main mainan tekan-tekan. Cucuk 5 bulan yang lepas mummy sekali lagi tak bagi Ibrahim ubat demam macam nurse suruh. Alhamdulillah Ibrahim kuat. Tak demam pun.

1 comment:

nur said...

boleh geng ngan aqeel si bulat ni..hehe