Wednesday, January 18, 2012

Percubaan Pertama Custard Cream Puff (2)

Membuat custard adalah the hardest part aku rasa. Hasil custard aku berketul dan macam rasa susu sejat tu kuat sangat. Kiranya aku failed dari segi teknik dan rasa. Tapi pekerja din yang dah test rasa cakap 'ok je'. Aku suka bagi pekerja din rasa-rasa hasil baking aku.

Ntah mana silapnya aku rasa pastry aku mcm moist dan tak garing. So bila makan berintikan custard cepat la muak. Ada kurang pape ke ey? Pastry memang aku betul-betul ikut sukatan. Tak berani la nak menderhaka dengan resepi sebab takut bantat. Sekarang macam teknik aku yang salah. May be the dough tak rest bebetul aku dah sumbat masuk oven.

Tapi bila dah buat cream puff ni rasa macam malas dah nak try buat lagi. Remeh dan give up sket ngan hasilnya. Somehow aku kena percaya gak yang 1st time tak semestinya perfect. Tambah-tambah amateur baker macam aku ni.

1 comment:

mrs irmidrza to be said...

owhhh sedapnyer...

btw miza b2b 2012 dtg bw here cari ilham for my wedd prep...jom tukar link dear..

folo u dear...folo me back ya..

http://lildrwalimah.blogspot.com/