Friday, October 8, 2010

Goodies: Kotak Gula-Gula (DIY)

Walaupun mak aku nak bagi bunga telur sahaja time majlis aku nanti, aku try jugak nak buat goodies chocolate/gula-gula untuk budak-budak. Aku akan minimizekan kos dengan membuat kotak DIY untuk letak chocolates/gula-gula tu.Tak kan mak nak bising kan kalau aku dah buat sendiri ;p

Dulu pernah je aku buat kotak ni. Tapi dah besar-besar ni aku lupa la pulak macam nak buat kotak ni. Kebetulan jumpa blog SoKSeH2 (thanks dear sebab buat tutorial kotak ni)

So aku try la buat hari ni. Buat guna 2 jenis kertas. 1 kertas keras (200g), 1 kertas biasa.

Hasilnya:

Kena guna kertas jenis manila kalau nak buat sebab kertas 200g keras sangat. susah dan sakit tangan nak lipat. Kertas biasa lembik sangat.

2 comments:

pestisid said...

ape kate ko guna ketas putih yg besar tu..yg tu x nipis dan x keras kan

lina said...

kertas putih yang mana lisa?