Wednesday, October 24, 2012

8 months ++ sudah

Minggu ni baby dah masuk 33 weeks. Maknanye 33 weeks = 8 bulan 1 minggu. Kejap je kan? Tapi kalau tengok perut aku macam tak besar mana pun. Aku masih boleh pakai baju kurung lagi tu. Sebab tu aku rase perut aku tak besar mana. Kalau ikut berat, tahap obese dah kot. hehe tapi normal la pompuan pregnant berat gitu ;)

Semalam cek up, baby semua ok. Tak breech means kedudukan dia memang kat tempat sepatutnya. Kepala kat bawah pastu kaki kat atas. No wonder aku selalu nampak bontot baby gerak-gerak ke kiri ke kanan. Comel betul :)

Nama baby masih duk tercari-cari lagi. Nama depan macam nak confirm dah tapi nama yang kat belakang tu duk cari yang seswai. Susah gak part cari nama ni ey? Risau gak kang dah ade nama seswai, atuk dan nenek2 plak ade gak nama nak bagi. Hope diorang takde masalah dengan nama pilihan aku dan din nanti.

Barang baby almost lengkap dah cuma barang mummy dia je ntah ape je yang ade. After raye kot baru nak lengkap semua barang baby dan mummy. Hope baby sabar dan tak keluar lagi.

Raye ni aku dan FIL akan ke terengganu. Ada majlis bertandang cousin belah din. Kalau ikut kondisi sekarang aku mampu lagi nak travel jauh-jauh lagi. Aku ok je, orang lain kalau dengar aku dah 8 months mesti duk risau-risau kan? Semoga dipermudahkan perjalanan pergi dan balik. Lagipun dah lama aku tunggu nak berjalan ke terengganu ni. Nak makan kepok lekor, seafood, air gelas besar. Macam-macam la lagi. Tak sabarnya ;)

Memandangkan hari ni orang dah start wukuf kat arafah, ade baiknya wish korang selamat berhari raya aidil adha. Yang balik kampung jejauh tu, drive safely. Pastu sama-sama la kita hayati pengorbanan nabi Ibrahim A.S.

2 comments:

Ciare Baha said...

Linaaaa, see u in Ganu, perhaps? :)

Hanani said...

wah, dah 8 bulan..sama2la kita sabar menunggu baby kuar..