Monday, July 23, 2012

Ramadhan Datang Lagi

Alhamdulillah dah masuk hari ke 3 berpuasa. So far ok je. Baby doing well sebab before ramadhan kita dah prektis puasa. Oh! ye.. Selamat menyambut ramadhan to all kawan-kawan dan reader blog ni. Tak lambat sangat kot nak wish korang semua ;)

Sepanjang masuk ramadhan ni aktiviti mengupdate #menubukapuasa kat instagram tak rancak sangat. Segan la uols nak snap-snap depan in laws. Kalau din dia dah paham dah. Oho! bagi yang tak tau, aku stay dengan mertua so segan pulak nak snap. Pelik pulak nanti mother in law aku kalau aku duk tersnap-snap.

Tapi berjaya gak update #menubukapuasa sekali. Ini lopes MIL buat. Dulu she sold ratus-ratus keping lopes sehari. Now, dah tak buat that bisnes. This lopes memang the best yang pernah aku makan.

This few days pulak belah siangnya aku busy bermain dengan price tag. Hari tu, pekerja din cuti so aku tolong-tolong din kat kedai. Nama je toko jamu tapi ada jual macam-macam kat kedai din tau. Ni masuk ramadhan dan nak raya so ada la jual persiapan ramadhan dan raya jugak.

Aku ada gak terpikir nak buat bisnes kecil-kecilan tapi the idea tak tau la leh proceed ke tak. Bosan ok jadi housewife je. Aritu ada jual telekung sulam from bandung. Dah habis stok pun sebab bawa balik sket je. Tak sempat nak tayang kat korang dah abes jual offline. Tapi ada lagi stok kebaya yang tak bawa keluar. Kebaya ni special sebab bukan je cantik tapi orang size besar-besar pun boleh melaram. Nanti rajin, aku publish kat blog :)

Rasanya cukup sampai sini kot entry warm up sempena ramadhan. Lagipun ipad ni dah nak abes bateri dah. Selamat berpuasa, bersahur, bertarawih and everything la ibadah yang korang buat this ramadhan :)

4 comments:

green apple said...

ok, the kuih lopes tu sangat tempting!

lina said...

betul! naseb sedar kencing manis kalau tak dah bahan sepinggan dah :)

MaMa sYahMi said...

salam,lina kita add awk dlm my bloglist..best plak baca blog awk...cume bile awk dah preggy kurang sikit ea hapdet..takper...kita paham....btw, kita suke entri pasal baking,cooking tu..leh share..heheh.anyway enjoy the pregnancy! :)
lagi satu kita share situasi yg sama iaitu lepas kawen kene follow asben..huhuh...

lina said...

mama syahmi --> salam. awak perasan ey kita kurang update blog. skrg ni bukan sbb preggy tapi kadang2 tu bz tolong asben kat kedai. tu yang tak berupdate tu.