Thursday, October 20, 2011

Iphone oh Iphone

Siapa yang follow twitter aku mesti tau yang aku banyak kali tweet pasal iphone. Aku tengah survey pasal iphone. Teringin weh nak pakai. Tambah-tambah pulak enset aku dah tunjuk ciri-ciri nak nazak. Usia enset aku lagi few months nak cecah 5 years. Aku tak pernah pulak tu tukar bateri ke apa. Just few times tukar charger baru.

Aku dah survey kat web-web service provider. Ada yang sediakan plan yang best, ada yang mahal.Pastu ada gak risik2 kat kawan-kawan yang pakai iphone. Ada yang beli sendiri then subscribe data plan. Ada gak yang amik plan membeli iphone by service provider.

After survey then tengok kos yang beriban-riban tu aku macam rasa 'erm, seriously nak amik iphone ni?'.Macam tak mampu pulak. Even din cakap ok la tu dan dah time pun untuk get a new one.Sebab enset sekarang ni dah pulang modal pun.

Ada sesiapa tak nak convince aku sama ada beli atau tak. Nak fakta melibatkan kos dan impact. May be this can help me to decide.

4 comments:

bini edy said...

sebelum ape2 ko baca ni k...

saya tak beli aipong sbb saya nak beli ipad. so saya pon beli laa BB..kehkeh..

samsung galaxy tab pon okey jugee...

http://mynewshub.my/2011/10/18/senarai-gadget/

ikut rank situ, galaxy sII menang against aipong 4 okey..hehee..lagipon processor die lajuuu..1.5Ghz uols..

K.I.N.A said...

kina pki iphone by service provider plan..

alang2 nk beli iphone4 tu tggu iphone4s la lina..hee

lina said...

lisa --> ye ke lisa, nanti saya pertimbangkan. galaxy tab mcm tak ramai je pakai. ipad pun masuk dlm consideration. tapi iol nak beli phone la uols.

kina --> harga iphone 4s sure mahal punye. huhu.

aYenZ JamiL (^0^)/ said...

sejujurnya, bg kyen..
byk sgt cons dari pro
kalau husband lina pakai ipon 4 juga..oklah..
klu x, vid call xleh buat..

kalau purchase with data plan, pilih yg unlimited data access sbb klu limited, lina terlebih pakai data (tanpa sedar)..terpaksa bayar lebih.

klu purchase without data plan, kene ada wifi.
tetapi klu nak mms, kene on data & 3g plak..itu caj tambahan lain pd kredit plak

so bergantung pada keperluan lina..
klu nak selalu berinternet sahaja tanpa mms, kene fikir tentang wifi.
klu selalu mms & internet, purchase plan unlimited data access..
tp kyen sarankan bayar lumpsum utk harga ipon..sbb klu bulanan..bayaran dia jauh lebih mahal.

panjang nak cerita hal ipon nih..ipad kyen xtau sbb kyen xpakai..

tp dr segi ios, kyen lebih prefer ipon4 dr ipon4s..klu lina sanggup tgu..tgu lah ipon5 dlu..tgk perbandingan dr segi ios & features lain..

kyen cuma leh komen pasal ipon4 & ipon3gs je..

**klu diberi pluang, kyen usha samsung dlu..& tgk perbezaan dr segi menda2 yg kyen bgtau td