Wednesday, September 21, 2011

New Job At Johor

Hari pertama keje kat tempat baru banyak betul dapat pertanyaan through yahoo messenger (ym) tapi aku jawab mana sempat je. Busy sikit berbanding environment keje yang lama. Awal-awal keje dah ada briefing pasal project yang aku join. Lagipun sekarang bukan entry level lagi so everything serious from beginning (T__T)

So far bekerja dalam environment yang aku sorang je bangsa lain banyak yang aku kena adapt. Tapi officemate jugak try to adapt to have new colleague yang berlain agama dan bangsa macam aku. Alhamdulillah setakat ni dipermudahkan oleh Allah.

Aku sekarang involve dengan project di Singapore. So akan ada la kejadian job trip ke sana. Teruja jugak but somehow rasa takut jugak. Walaupun Singapore tu tak la jauh dari Johor ni tapi lain negara tu. Buatnya kena travel sorang-sorang. Aku dah la tak pernah pergi Singapore then kena drive ke sana alone. Takut tak kalau jadi kat korang?

Hari ni jugak aku tau 1 perkara menarik. Ada 3 orang kongsi the same birthdate with me tapi lain-lain tahun je. Rasanya cukup la dulu update kali ni. Sebenarnya banyak lagi cerita nak diceritakan tapi pelan-pelan kayuh la.

1 comment:

purlpe.pink said...

salam dear,

b2b pahang ni.

http://everybodylies3.blogspot.com/

thanks:)